Revalidatie training en fysiofitness

Bij Fysiotherapie Quickfit hebben we verschillende trainingen gebaseerd op revalidatie. We kennen de revalidatietraining onder andere tegen blessures, fysiofitness, speciale trainingsgroepen voor mensen met onder andere rugklachten, pre-oparatieve fysiotherapie en trainingen die gericht zijn op revalidatie na heupoperatie en knieoperatie.

Fysiofitness

Tijdens de fysiofitness traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze training is een fitnesstraining in een klein groepje, waarbij iedereen na een uitgebreide intake en een persoonlijk programma krijgt. Er is tijdens de trainingen veel persoonlijke aandacht en individuele begeleiding, omdat ieder groepje bestaat uit 1 tot 4 personen.

Revalidatietraining en pre-operatieve fysiotherapie

Een revalidatietraining bij Fysiotherapie Quickfit bespoedigt het herstel van blessures of een operatieve ingreep. Pre-operatieve fysiotherapie zorgt ervoor dat uw lichaam voor de operatie in optimale conditie is. Als een chronische aandoening een aanslag doet op uw conditie en uithoudingsvermogen geeft de training gericht op revalidatie u weer fysieke en mentale kracht.

Revalidatietrainingen en preoperatieve fysiotherapie zijn gericht op:

  • Snel en doeltreffend herstellen na een blessure of operatie aan zowel de spieren, gewrichten, pezen als banden.

  • Het verhogen van conditie of uithoudingsvermogen bij mensen met reumatische, neurologische of andere chronische aandoeningen.

  • Een goede voorbereiding op een operatieve ingreep.

  • Trainingen met doelstellingen.

Revalidatietraining en fysiofitness op maat

Bij iedere revalidatietraining of fysiofitness stellen we na een intake door een van onze fysiotherapeuten een persoonlijk trainingsprogramma voor u op. Samen met u kiezen we voor een individueel oefenprogramma of voor trainen in groepsverband. In beide gevallen wordt u continu begeleid door een van onze fysiotherapeuten.

Al onze fysiotherapeuten hebben cursussen gevolgd voor medische fitness en training ten behoeve van revalidatie en worden continu bijgeschoold en nageschoold om u een uitdagend programma te bieden volgens de laatste inzichten in revalidatietechnieken.

In aanvulling op de trainingen geeft de fysiotherapeut in sommige gevallen bandage. Ook tijdens deze trainingen werken we volgens de 4x T methode; testen, tapen, triggeren en training. Heeft u interesse in revalidatietraining en/of fysiofitness volgens de 4x T methode bij Fysiotherapie Quickfit? Neem dan contact met ons op.