Littekens

Heeft u last van littekens? Vindt u deze littekens een doorn in het oog? Een littekenbehandeling bij Fysiotherapie Quickfit scheelt u een hoop ellende en ergernissen. Laat uw littekens verminderen door middel van onze behandelingen.

Na een medische ingreep is een littekenbehandeling bij een fysiotherapeut een echte aanrader. Littekens kunnen namelijk een veroorzaker zijn van onderhuidse verklevingen. Gevolg hiervan is pijn en soms ondervindt u zelfs dat u minder goed functioneert.

Fysieke klachten herkennen en littekens verminderen

Veel voorkomende voorbeelden van last bij littekens zijn:

  • Rugklachten na een buikoperatie

  • Buikklachten na een rugoperatie

  • Vochtophoping

  • Verminderde kracht

  • Pijn bij het bewegen van de arm na een behandeling tegen borstkanker

  • Verkleving in het buikvlies door een buikoperatie, zoals een blindedarmoperatie

De kans op ernstige complicaties neemt zelfs toe door littekenweefsel in de buik na een buikoperatie! Dit is natuurlijk schrikbarend. Met onze fysiotherapie bij littekens behandelen we effectief uw littekens en verminderen ze zichtbaar. Uw littekens voelen zachter aan en worden tevens een stuk mooier, maar ook de eventuele functiestoornissen verminderen. Als wij littekens behandelen merkt u direct verschil, al na de eerste littekenbehandeling.

De meest voorkomende littekenbehandelingen bij fysiotherapie zijn:

  • Een littekenbehandeling na een borstvergroting of een borstverkleining

  • Littekenbehandeling na een keizersnede

  • Littekens verminderen na een buikwandcorrectie

  • Littekens behandelen na een ooglidcorrectie of een facelift

Littekens verminderen en grotere klachten voorkomen

Littekens zijn op het oog niet altijd groot, maar hebben soms wel grote gevolgen. Vaak is alleen het topje van een litteken zichtbaar, maar zit onderhuids veel meer littekenweefsel. Dit onderhuidse littekenweefsel levert vaak klachten op die niet altijd erkend worden. Dit onderhuidse weefsel blijft in sommige gevallen groeien wat vaak pas na jaren klachten veroorzaakt. Daarom is het verstandig om direct na een medische ingreep te starten met een littekenbehandeling door middel van fysiotherapie.

Littekens verminderen doen wij door middel van een aantal speciale technieken, waaronder speciale oefeningen, intapen van littekens en het versoepelen van littekenweefsel door middel van apparaten.

Verkleving of verharding van littekenweefsel ontstaat als het weefsel weinig tot geen voedsel toelaat. Hierdoor neemt de gevoeligheid van uw gevoelssensoren toe en ondervindt u pijn, waardoor mensen vaak minder bewegen. Dit kan leiden tot meer littekenweefsel. Quickfit bevordert de voeding in het littekenweefsel door middel van een behandeling bij littekens.

Oude littekens verminderen

Oude littekens behandelen is natuurlijk ook mogelijk. Heeft u oude littekens die u wilt behandelen? Ook dan bieden we bij Fysiotherapie Quickfit een littekenbehandeling door middel van fysiotherapie.

Littekens verminderen bij oudere littekens duurt langer. Bij een littekenbehandeling bij oudere littekens merkt u wellicht niet meteen effect na een eerste behandeling van uw littekens, maar na verloop van tijd merkt u dat ook bij oudere littekens de huid soepeler wordt en er gezonder en mooier uitziet.

Littekens verminderen met fysiotherapie bij Fysiotherapie Quickfit

Wij bieden littekenbehandelingen op maat. Ieder litteken is anders en iedere behandeling is daarom ook anders.
Voor een littekenbehandeling door middel van fysiotherapie in Eindhoven of Valkenswaard bent u bij Fysiotherapie Quickfit aan het juiste adres. Littekens verminderen is een van onze specialiteiten, maar wij behandelen ook bij orthopedische klachten, oncologische klachten, spanningshoofdpijn en nog veel meer. Neem vrijblijvend contact met ons op over littekens behandelen en wij lichten u graag vrijblijvend in over wat we allemaal bieden.