Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn waarvan jaarlijks 42% van de mensen in Nederland last heeft (kort of langdurig). Spanningshoofdpijn behandelen doen we daarom geregeld bij Fysiotherapie Quickfit. Een spanningshoofdpijn behandeling is een van de meest voorkomende behandelingen en daarom hebben we daar ook ruime ervaring mee.

Jaarlijks heeft 42% van de mensen in Nederlands last van spanningshoofdpijn.

42%

U herkent zelf spanningshoofdpijn aan de volgende kenmerken:

  • Lichte tot matige intense en knellende pijn, niet pulserend

  • De pijn is tweezijdig (zowel links als rechts)

  • De pijn wordt niet erger bij lichamelijke inspanning

  • Pijnlijke nek en schouders

  • Pijn vanuit de nek naar het hoofd

  • Lichte misselijkheid, geen overgeven

  • Lichte overgevoeligheid voor licht of geluid

Spanningshoofdpijn behandelen bij Fysiotherapie Quickfit

Bij een spanningshoofdpijn behandeling kijken we naar uw houding en hoe we uw bewegingen kunnen verbeteren. We gebruiken massagetechnieken waarmee we spanningshoofdpijn verminderen en we geven u ontspanningsoefeningen.

De eerste resultaten van spanningshoofdpijn oefeningen zijn gemiddeld na 6 weken voelbaar. U ervaart minder spanningshoofdpijn en uw klachten nemen af. Spanningshoofdpijn in zijn geheel genezen duurt echter langer. Hierbij moet u denken aan gemiddeld een half jaar. Dit is wel sterk afhankelijk van de mate van spanningshoofdpijn.

Twee soorten spanningshoofdpijn behandelen

Spanningshoofdpijn is hoofdpijn zonder bekende neurologische oorzaak. Oorzaken zijn onder andere te zwaar belaste spieren, gebitspijn, op de tocht zitten, kou op de spieren, een verkeerde houding en slecht zicht.

We kennen twee soorten spanningshoofdpijnen:

  • Episodische spanningshoofdpijn, deze vorm duurt minder dan 15 dagen per maand.
  • Chronische spanningshoofdpijn, deze vorm duurt meer dan 15 dagen per maand.

Episodische spanningshoofdpijn

Heeft u ook wel eens last van vermoeide ogen, een stijve nek of een drukkend gevoel op uw voorhoofd na een drukke dag of een avondje stappen? Vaak is deze vorm van hoofdpijn goed te behandelen met een paracetamol of ibuprofen. Ontspannen is dan belangrijk.

Deze vorm van spanningshoofdpijn is onschuldig en hierbij hoeft u de dagelijkse werkzaamheden niet neer te leggen. Deze zogenoemde episodische spanningshoofdpijn varieert gemiddeld van 30 minuten tot 7 dagen. Deze vorm van spanningshoofdpijn is te behandelen met spanningshoofdpijn oefeningen.

Chronische spanningshoofdpijn

Chronische spanningshoofdpijn is een stuk minder onschuldig. We spreken van deze vorm van spanningshoofdpijn als deze meer dan 15 dagen per maand aanwezig is en dit voor minimaal een half jaar.

Oorzaken van chronische spanningshoofdpijn zijn onder andere problemen met uw gebit, ontstekingen in holtes, schildklierproblemen, suikerziekte, tumoren en psychische aandoeningen zoals depressie. Chronische spanningshoofdpijn wordt ook wel medicatie afhankelijke hoofdpijn genoemd als de oorzaak het slikken van te veel pijnstillers is. Chronische spanningshoofdpijn behandelen heeft een langer traject. Bij iedere spanningshoofdpijn behandeling willen we de oorzaken opsporen en hierdoor uw hoofdpijnklachten verminderen. Dit traject is dus bij iedereen anders, afhankelijk van de oorzaak.

Spanningshoofdpijn behandelen bij Fysiotherapie Quickfit

Informeer nu naar een spanningshoofdpijn behandeling bij Fysiotherapie Quickfit. Afhankelijk van de spanningshoofdpijn behandelen we iedereen met fysiotherapie behandelingen op maat.

Spanningshoofdpijn laten behandelen op maat in Eindhoven of Valkenswaard? Dan bent u bij Fysiotherapie Quickfit aan het juiste adres. Spanningshoofdpijn verminderen is namelijk onze specialisatie. Maar u bent bij ons ook aan het juiste adres voor een littekenbehandeling, personal training en voedingsadvies en nog veel meer. Neem contact met ons op over een spanningshoofdpijn behandeling en wij lichten u graag vrijblijvend in over wat we allemaal bieden.