Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap gebeurd er in een korte periode veel in je lichaam. Door de hormonen veranderen je spieren en gewrichten, je banden en spieren verweken en worden soepeler. De verweking vindt plaats middels het hormoon relaxine. Dit is nodig zodat de baby het bekken kan passeren en ook dat de buikwand mee kan rekken tijdens de groei van de baby. Door die verweking kan het leiden tot een grotere beweeglijkheid in het bekken. Daarnaast ondervind je allerlei andere kwalen; je wordt sneller moe, je ervaart meer lichamelijke pijnen in je lijf, je slaapt slechter en houdt vaak vocht vast.

Zwangerschapsmassage kan je helpen om meer ontspanning hierin te vinden.

Tijdens de zwangerschap kunnen je gevoelens onrustig zijn. Deels veroorzaakt door de hormonen maar grotendeels ook door de vele veranderingen en nieuwe ontdekkingen in je leven. Je kunt intens geluk voelen of juist ontzettend onzeker zijn.

Iedere aanstaande moeder kan zich zorgen maken over de zwangerschap en de geboorte. Je kunt je afvragen of de zwangerschapsklachten die je hebt wel normaal zijn of dat er meer aan de hand is.

Bij fysiotherapie Quickfit kunnen wij samen met jou kijken naar waar jouw lichaam en jijzelf behoefte aan hebben want soms heb je juist de ontspanning van de massage nodig, maar soms ook juist een fysiotherapeutische behandeling om alles de juiste kant op te sturen.

Het effect van de zwangerschapsmassage werkt ontspannend, het versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en je kind. Je ademhaling kan hierdoor wat dieper worden en je hoofd kan even helemaal tot rust komen.
De behandeling zorgt er ook voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam waardoor je bewuster kan worden van je baby in je buik.

Voor een afspraak kun je contact opnemen met Fysiotherapie Quickfit