Zwanger zijn

Pilates rondom de zwangerschap

Zwangerschapspilates is erop gericht om fit te blijven zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Pilates rondom de zwangerschap wordt aangeraden, omdat het onder andere aandacht besteed aan uw houding. Tevens voorkomt en bestrijdt deze vorm van pilates lage rugklachten, bekken(bodem)klachten en incontinentieproblemen. Ook kan het uw bevalling soepeler laten verlopen.

Lees meer

Verstopt melkkanaal en borstontsteking

Een verstopt melkkanaal ontstaat door stuwing in het melkkanaal, als de melk in uw borst niet (goed) naar buiten komt. Zit uw melkkanaal te vol? Dan gaat deze uiteindelijk melk lekken buiten de kanaaltjes. De melk komt dan terecht in het omliggende borstweefsel. Uw lichaam merkt dit op als een stof dat hier niet thuis hoort. Hierdoor raakt het weefsel geïrriteerd en vervolgens ontstaan ontstekingsklachten. Een gevolg hiervan zijn harde en pijnlijke plekken, wat we een verstopt melkkanaal noemen.

Lees meer

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap gebeurd er in een korte periode veel in je lichaam. Door de hormonen veranderen je spieren en gewrichten, je banden en spieren verweken en worden soepeler. De verweking vindt plaats middels het hormoon relaxine. Dit is nodig zodat de baby het bekken kan passeren en ook dat de buikwand mee kan rekken tijdens de groei van de baby. Door die verweking kan het leiden tot een grotere beweeglijkheid in het bekken. Daarnaast ondervind je allerlei andere kwalen; je wordt sneller moe…

Lees meer

Babymassage

Je baby masseren is een perfecte manier om je kind te laten ontspannen, te leren kennen, en je hechting te versterken! Daarnaast helpt de massage bij de spierontwikkeling, doorbloeding van de huid en stimuleert het de zintuigen van je baby. Zo kun je, je baby ondersteunen wanneer hij/zij darmkrampjes heeft en zijn immuunsysteem opbouwt. Iedere baby is uniek en anders, daarom reageert iedere baby anders op de massage. Ze kunnen er enorm actief van raken of juist zo ontspannen dat ze in slaap vallen.

Lees meer