Over ons

Bij fysiotherapie staat het menselijk lichaam centraal. Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Pas dan weet u wat bewegingsvrijheid echt voor u betekent.

Zodra u bewegingsklachten krijgt aan uw lichaam, is het verstandig om te starten met fysiotherapie. Dit is namelijk een methode voor het behandelen van lichamelijke klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen.

Uw eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak vormt de fysiotherapeut van Fysiotherapie Quickfit Eindhoven of Valkenswaard een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Dit doet de fysiotherapeut door u te onderzoeken en door het stellen van gerichte vragen.

Het menselijk lichaam en fysiotherapie

Bij de start van fysiotherapie kijken onze therapeuten altijd naar de belasting en de belastbaarheid van uw lichaam. Uw lichaam moet namelijk goed in balans zijn, net als een weegschaal. Bij belasting bedoelen we de hoeveelheid kracht die op uw lichaam wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld door uw eigen gewicht dat u moet dragen terwijl u staat of de kracht die op uw pezen of spieren wordt uitgeoefend terwijl u sport of werkt.

Belasting van uw lichaam is naast fysiek ook psychisch. Belastbaarheid is wat een mens kan verdragen aan belasting. Zodra de balans verstoord is, ontstaat er een overbelasting. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten. Fysiotherapie Quickfit Eindhoven en Valkenswaard adviseert, begeleidt en behandelt u bij stoornissen in houding en/of beweging. Dit doen we bijvoorbeeld bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten, maar ook bij gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedsomloop, longen en/of hart.