Heup en knieoperaties

Revalidatie na een knieoperatie en revalidatie na een heupoperatie pakken we bij Fysiotherapie Quickfit aan in 3 fases. Allereerst behandelen we voorafgaand aan de operatie om de herstelperiode na de operatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ten tweede geven we na de operatie instructies en oefeningen waar u thuis mee aan de slag gaat. Als laatste krijgt een uitgebreid oefenprogramma die u na de herstelperiode van 6 tot 8 weken oppakt.

Oefeningen bij een nieuwe heup of nieuwe knie

Revalidatie na knieoperatie of revalidatie na heupoperatie is gericht op een zo kort mogelijke herstelperiode na een heupoperatie of knieoperatie. Dit houdt dus ook in dat we u oefeningen geven voor de operatie, om de revalidatie na de operatie zo goed mogelijk te laten verlopen. U krijgt bij ons oefeningen die u thuis of in de praktijk moet doen.

De oefeningen die we u geven bij een heupprothese of knieprothese zijn gericht om de spieren krachtiger te maken, oefeningen om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren en een algemene conditie training. Tevens leren we u (trap)lopen met twee krukken, omdat u deze na de operatie enige tijd nodig heeft.

Revalidatie na knieoperatie en revalidatie na heupoperatie

Na de heupoperatie of knieoperatie heeft u waarschijnlijk de eerste 6 tot 8 weken hulp nodig bij het wassen, het aantrekken van kleding en bij huishoudelijke activiteiten. In deze periode krijgt u van ons, veelal thuis, instructie bij een aantal dagelijkse activiteiten. Hierbij moet u denken aan lopen met krukken of rollator, traplopen en het in en uit bed stappen. Tevens krijgt u oefeningen, onder andere ter versterking van de spieren.

De oefeningen bij revalidatie na heupoperatie of revalidatie na knieoperatie zijn gericht op bewegingen die u met uw nieuwe gewricht moet vermijden. Zodra u weer in staat bent om naar de praktijk te komen, gaan we daar verder met de oefeningen. Wij geven u een uitgebreid oefenprogramma, rekening houdend met uw wensen en binnen de mogelijkheden van het nieuwe gewricht.

Revalidatie volgens 4x T methode

Ook de oefeningen na heupoperatie en knieoperatie zijn volgens de 4x T methode. Bij deze behandelmethode vormt easytaping de basis. Door middel van testen, tapen, triggeren en trainen verhelpen we pijnklachten tijdens bewegen.

Heeft u last van uw heup of knie en krijgt u op korte termijn een operatie aan uw versleten gewrichten? Revalidatie na knieoperatie en revalidatie na heupoperatie versnelt en versoepelt u als u in behandeling komt bij Fysiotherapie Quickfit. Neem vrijblijvend contact met ons op.